Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

Een goede kattenbak kopen

Een kattenbak heb je gewoon weg altijd nodig als je katten hebt. Daarom is het goed om te kijken welke bak het beste bij jou past maar ook welke bak het beste bij je kat of katten past. 

Soms is het best wel moeilijk om te bepalen welke bak het handigste is. Daarom is het goed om op onderzoek uit te gaan naar alle mogelijkheden. Hieronder hebben we alle informatie voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

Een kattenbak met een kast

Het is een goede mogelijkheid om voor een kattenbak te gaan waar een complete kast bij zit. Op die manier heb je de bak voor je katten nooit in het zicht staan. Dit is een groot voordeel als je een wat kleinere woning hebt. 

De meeste mensen vinden het niet zo mooi om zo’n soort bak in de woning te hebben staan. Dan is het goed om een manier te vinden om de bak te verbergen. Daarom zijn er tegenwoordig mogelijkheden om een bak in een kast te laten maken. Dit scheelt een hele hoop uitzicht. 

Elektrische kattenbakken

Tegenwoordig heb je een ook elektrische kattenbak waar je uit kunt kiezen. Deze bak draait rond, zodat alle uitwerpselen in een andere bak vallen. Zo hoef jij niet meer de hele tijd de bak schoon te houden. Dit doet hij dan volledig automatisch. 

De ene bak is te bedienen met een afstandsbediening en de andere bak met een telefoon. Het is dus even kijken welke je wilt hebben als je een elektrische bak wilt gaan kopen. Bij de specificaties staan een hele hoop mogelijkheden waar je naar kunt gaan kijken. Zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Bakken met een luikje 

Een kattenbak is soms ook ideaal om te hebben met een luikje. Dit luikje zorgt ervoor dat er geen grit of uitwerpselen buiten de bak kunnen vallen. Katten vinden het namelijk leuk om te graven in een bak. Hierdoor vliegt alles allerlei verschillende kanten op. 

Het is daarom altijd handig om even te kijken of je een bak kunt kopen waar al een luikje voor zit. Zo kun je voorkomen dat je hele kamer onder de zooi komt te liggen. Dit is altijd een groot voordeel, want niemand wil zomaar alles moeten opruimen. 

Katten die niet in de bak willen gaan

Er zijn ook katten die niet zo’n fan zijn van kattenbakken. Een kattenbak vermijden de katten dan maar al te graag. Dit is vervelend, want dan gaan ze ergens anders plassen of poepen. Hier kun je als baasje dus beter wel werk van maken om dit soort dingen voor in de toekomst te voorkomen. 

Het beste is om eens te kijken of een andere bak wel werkt. Als dit ook niet werkt is het goed om te kijken naar een andere mogelijkheid. Meestal werkt het wel om voor een nieuwe bak te gaan, omdat ze hier ook graag hun geur achterlaten. Anders is een kattenbak open maken ook een optie. Advies op maat nodig? Vraag het aan de experts van PetsGifts.