Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

Verschillende negatieve effecten van vuurwerk

Bij verschillende vieringen, zoals eindejaarsfeesten, grote dagen of andere festivals evenementen, steken veel mensen vuurwerk af om het evenement te verlevendigen. Maar wist je dat er momenteel een individueel verlicht vuurwerkverbod is? Momenteel wordt de regeling voor een permanent vuurwerkverbod nog herzien door de Tweede Kamer. Vuurwerk kan nog steeds worden gedaan door professionals die vuurwerk vieringen veiliger en gecontroleerd kunnen maken. Het afsteken van individueel vuurwerk is echter al in een aantal Nederlandse gemeenten verboden. Waarom is dat? Wat is er mis met vuurwerk? Overweeg de volgende uitleg om uw vraag te beantwoorden:

De gevaren van vuurwerk voor de gezondheid van mens, dier en plant

Niet alleen mensen in gevaar brengen, vuurwerk afsteken is ook gevaarlijk voor dieren. Partij voor de Dieren is tegen iedereen die vuurwerk afsteekt. U moet weten dat eind 2021 en begin 2022 veel mensen vuurwerk afsteken om het nieuwjaarsfeest te vieren. Wat gebeurde er daarna echter? De pret ging in één nacht snel voorbij, maar de volgende dag waren er veel bange en gestresste dieren en velen stierven zelfs door vuurwerkafval. Hetzelfde gold voor voetgangers, politie, brandweerlieden en medisch personeel dat die nachtdienst had voor de beveiliging. Ze kregen gezondheidsproblemen zoals oogirritatie, ademhalingsproblemen, enzovoort. Ondertussen moesten de bomen het stof en afval van het vuurwerk verdragen, dat niet gemakkelijk door de grond werd verteerd. Als we dat allemaal bekijken, vinden we dat het echt niet de moeite waard is om de gezondheid van zoveel mensen op te offeren voor één nacht plezier.

De negatieve impact van vuurwerk op de omgevingsomstandigheden

Zoals je op oudejaarsavond kunt zien, steken zoveel mensen illegaal vuurwerk af. Er waren rookwolken te zien die in de lucht opstegen en de ozonlaag begonnen aan te tasten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de toenemende luchtvervuiling het milieu meer vervuild heeft gemaakt. Daarom is de PvdD zo tegen het afsteken van vuurwerk.