Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

De perfecte familiehond

oud Duitse herder

Een hond is een prachtige aanvulling op een gezin. Er zijn enorm veel rassen en soorten honden. Ieder heeft weer zijn eigen persoonlijkheid en eigenschappen. Welke hond het beste bij jouw gezin past, is dus afhankelijk van naar wat voor type hond je op zoek bent. Een oud Duitse herder is een Duitse herder met een wat langere vacht. Dit ras is enorm kind- en hondvriendelijk, kan goed alleen zijn en is erg gehoorzaam. Hierdoor is het de ideale gezinshond.

Eigenschappen van dit ras

De oud Duitse herder is erg leergierig en gehoorzaam. Hierdoor worden deze honden vaak ingezet als blindengeleidehond, waakhond, politiehond of speurhond. Dit ras is dus goed op te voeden, ook binnen een gezin. Als je de hond goed sociaal opvoedt, kan deze enorm goed met andere honden en kinderen overweg. Het is een enorm trouwe hond, waardoor je echt een band zal ontwikkelen.

oud Duitse herder

Voor- en nadelen

Wat belangrijk is om te benoemen, is dat oud Duitse herders veel beweging nodig hebben. Hierbij moet je denken aan elke dag minstens twee uur. Onder beweging valt uitlaten en zich in de tuin kunnen bewegen, maar ook spelen met zijn baasje. Het voordeel van dit ras is dat het rustige honden zijn. Ze blaffen dus niet snel, waardoor je ze ook in een drukke wijk kunt houden. Het is wel van belang dat ze in een huis met een tuin leven.