Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

De Portugese waterhond 

Portugese waterhond

De Portugese Waterhond is een bekend hondenras die bekend staat om zijn lieflijke, zachte aard. Hoewel de naam suggereert dat de oorsprong van het ras uit Portugal komt, zou dat niet overal het geval zijn; deze hond wordt al eeuwenlang over het hele continent Europese gevonden.

Het is ook een allrounder ras. Het wordt vaak als waterhond gebruikt voor redding en jachten, maar het wordt ook vaak als gezelschapshond gehouden. De Portugese Waterhond heeft een sterke behoefte aan menselijke interactie en is een bijzonder liefdevolle, aanhankelijke hond, die graag bij zijn baasjes in de buurt wil zijn.

Het heeft een compact, cilindervormig lichaam met een dikke, wollige vacht. De coat van de Portugese Waterhond heeft meestal een aftekening, die kan variëren van crème tot roestig zwart. De vacht is niet moeilijk te verzorgen en de honden hebben maar weinig strijd nodig.

Portugese waterhond

Een leuke en energieke hond

Een ander kenmerk dat de Portugese Waterhond typisch maakt, is zijn alertheid. Hij is een zeer energieke hond die hard kan zwemmen en bijna alles wat er in de buurt gebeurt, in de gaten houdt. Bovendien is dit beestje een uiterst intelligente hond, die wordt gebruikt als assistentiehond voor mensen met visuele beperkingen, en in reanimatie- en reddingsgroepen.

De Portugese Waterhond is ook een uitstekende familiehond. Het is een zelfvertrouwen hond die geen problemen heeft om te schommelen tussen alle leden van de familie. Bovendien is het een super leuke en intelligente hond, en hij is dol op genegenheid. Dit ras is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een kameraadschappelijke hond met liefdevolle aard.