Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

Honden spullen kopen voor je oudere hond

Vouwtrap

Zodra je hond ouder wordt kan hij of zij last krijgen van verschillende ouderdomskwaaltjes. Hierbij kun je denken aan gewrichtspijnen of artrose. Je hond kan dan minder goed lopen en springen. Gelukkig zijn er verschillende honden spullen te verkrijgen – zoals een hondentrap – die ervoor kunnen zorgen dat je hond zijn of haar gewrichten minder belast.

Voer

Speciale hondenvoeding


Je weet misschien wel dat er speciale hondenvoeding is voor puppy’s. Maar wist je dat er ook hondenvoeding bestaat voor oudere honden? Oudere honden hebben ook speciale hondenvoeding nodig, omdat ze bepaalde voedingsstoffen in andere hoeveelheden binnen moeten krijgen. Zo bevat hondenvoeding voor oudere honden meer hoogwaardige eiwitten, vitamine C en E, ijzer, koper, zink en mangaan.

Op den duur kunnen oudere honden te maken krijgen met overgewicht, ook als ze dezelfde hoeveelheden blijven eten. Als ze last krijgen van ouderdomskwaaltjes, kan het zijn dat ze minder bewegen. Hierdoor wordt hun activiteitsniveau lager en verbranden ze minder calorieën. Krijgt jouw hond overgewicht? Dan kun je het beste kiezen voor hondenvoeding met wat minder calorieën.

Hondentrap

Een hondentrap is een ideale oplossing voor honden die last hebben van ouderdomskwaaltjes. Normaal gesproken kan je hond waarschijnlijk zelf in de auto springen, maar met gewrichtspijnen wordt dit lastiger. Door te springen belast je hond de gewrichten meer en dit kan veel pijn doen. Met een hondentrap kan je hond via de trap de auto in stappen, wat veel minder belastend is voor de gewrichten.