Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

De hond blijft het favoriete huisdier

Het is alom bekend dat honden worden gezien als “man’s best friend”, het beste maatje voor jouw. Honden zijn een van de meest favoriete huisdieren en dat overal ter wereld. Maar waarom precies, wat maakt dat honden bij bijna iedereen zo geliefd zijn?

Bescherming

Ooit gehoord van de term trouwe viervoeter? Dat is precies wat een hond als huisdier kan betekenen voor jouw. De meeste honden hebben van nature een beschermings instinct voor hun baasje en het gezin. Met een hond in huis kan je gerust naar bed, wetende dat hij of zij op jouw en je gezin let en je gelijk zal laten weten wanneer er ongewenste gasten op het erf komen.

Beweging

Het is voor de meeste huishoudens met een hond als huisdier, normaal om de hond elke dag voor een bepaalde tijd uit te laten, zodat het zijn behoefte kan doen en natuurlijk een eindje kan rondrennen. Wat veel mensen niet beseffen is dat ze op deze manier zelf ook in beweging blijven. Deze wandelingen zijn dus niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jezelf.

Op Pets-Expert.nl vindt u alles voor uw hond

Met een hond maak je sneller vrienden

In de samenleving van nu, is men niet zo snel geneigd om een praatje te maken met vreemden. Dat verandert helemaal wanneer je een hond bij je hebt. Ga eens met je pekinees wandelen in het park en je zult zien hoeveel mensen stoppen om hem te aaien en een praatje met je te maken. Met een hond erbij maak je al heel gauw en makkelijk vrienden.

Honden verminderen stress

Honden zijn hele slimme dieren, waardoor je ze heel wat dingen kan aanleren. Het is daarom niet verbazend dat honden worden ingezet bij therapie of begeleiding. Onderzoek laat namelijk zien dat spelen met honden, stress levels bij mensen significant vermindert. Hier hoef je natuurlijk niet perse een therapie hond voor te hebben. De meeste honden voelen namelijk aan wanneer hun baasje gestresst of verdrietig is.

Tot slot

Het is daarom niet verwonderlijk dat honden na zoveel jaren nog steeds favoriet zijn als huisdier; niet alleen wordt je beschermd, je krijgt ook de broodnodige lichaamsbeweging, maakt sneller vrienden en hebt geheel gratis, een hele lieve stress – reliever!