Lucky Number Bearded Collies

Bearded Collies – Dieren Blog

Een gehoorzaamheidstraining voor elke hond

Wanneer je denkt dat je met je Chihuahua niet naar een gehoorzaamheidstraining hond hoeft te gaan, dan heb je het mis. Elk ras kan naar zo een training gaan. Maar je begrijpt natuurlijk wel dat je met een kleinere hond minder problemen met trekken aan de riem hebt dan met een grotere hond. Wij zelf hebben sinds kort een pup gekocht en hiermee gaan wij zeker naar cursus. Uit ervaring van onze oude hond is het zeker raadzaam om met dit ras, een pitbull op cursus te gaan. Het gebeurde vaak dat ik lekker aan het wandelen was en opeens er een andere hond aan kwam lopen.  

Een gevecht kunnen voorkomen

Gelukkig kon ik op dat moment net op tijd onze eigen hond aan de riem vast zetten, anders was het zeker tot een gevecht gekomen. Na dit incident zijn wij naar gehoorzaamheidstraining van de hond gegaan. Hier hebben wij als baasjes, maar ook onze hond heel veel van geleerd. 

Helaas was onze hond niet geschikt om de cursus in groepsverband te volgen en daarvoor hebben wij privé les gehad. Door een gedrags– en probleemanalyse, en een veterinair onderzoek, door een dierenarts, is duidelijk geworden wat de oorzaak van het probleem van onze hond was.